Selidbe Beograd blog Selidbe antikveta – pazite na stari nameštaj tokom selidbe

Selidbe antikveta – pazite na stari nameštaj tokom selidbe

Lako je postati previše zaštitnički nastrojen prema ličnom posedu kada treba da premestite starinski nameštaj. Želimo da svaki praktičan i sentimentalan predmet stigne u dobrom stanju za savršeno preseljenje. Ova osećanja mogu postati još napetija kada se radi o antikvitetima.

Dosta priprema pre selidbe antikviteta

Prva stvar koju treba da uradite je da pripremite detaljan popis svih antičkih komada koje želite da premestite. To znači više od jednostavnog pisanja liste svake stolice, komoda i bočnog stola koji se nalaze u kući. Obična lista za proveru stvari pomaže selidima da prate svaki predmet koji treba da bude na kamionu. Kontrolna lista antiknog nameštaja ide dalje pružanjem više detalja o stanju i vrednosti predmeta. Da li postoje labavi delovi poput fioka ili sklopivih strana koji bi mogli biti ranjivi u pokretu. Da li su njihovi krhki elementi od starih presvlaka ili stakla koji se mogu oštetiti? Takođe pomaže da fotografišete sve što posedujete kako biste dokumentovali njegovo trenutno stanje. To znači da možete lako ukazati na štetu pretrpenu tokom selidbe i podneti zahtev. S tim u vezi, možda bi takođe bilo vredno da se nameštaj proceni pre selidbe radi tačne procene.

Što je bolji plan akcije za svaki komad nameštaja, to je bolje iskustvo tokom dana selidbe

Ovaj inventar je neophodan da bi se osiguralo da se svaki predmet pravilno rukuje. Svaki komad treba posmatrati kao individuu od početka do kraja. To znači da znate kako ga treba premestiti, kako ga treba umotati i uskladištiti u transportu i kuda ide. Vozačima je lakše ako imaju jasnu rutu od početne tačke do kombija, što znači lak pristup gde predmeti neće biti udareni u okvire vrata ili ispušteni na teška stepeništa. Isto važi i za novi dom. Ako pokretači znaju tačno gde da ga stave, ne moraju da rizikuju da ga pomeraju po drugi put. Što se tiče okruženja za pakovanje i skladištenje, važno je uzeti u obzir rizik od ekstremnih temperatura ili oštećenja od vlage i sprečiti to u skladu sa tim. Sve to treba uzeti u obzir kod preseljenja antikviteta i starog namestaja.

Naravno, ove probleme štete i loše nege treba izbeći ako angažujete pravu kompaniju za selidbe

Pronalaženje prave kompanije za selidbe je ključno za svaki potez, ali ovde je zaista od vitalnog značaja da tražite dobavljača sa mnogo iskustva u selidbi antiknog nameštaja. Trebalo bi da budu u stanju da vam tačno kažu kako će bezbedno premestiti starinski nameštaj i prevesti komad nameštaja. Ako dođu, pohvale vas za stavku sa tačnim imenom i izlože detaljan plan akcije, trebalo bi da budete sigurni. Nemojte se plašiti da im postavljate pitanja o njihovim metodama, kao što su materijali za pakovanje koji se koriste ili da li planiraju da slažu druge predmete na tu starinsku, furniranu površinu.

Na kraju, bolje je odvojiti vreme da nađete pokretača koji će stvari uraditi na pravi način nego žuriti sa poslom. Isto važi i za sve pripreme. Ne ostavljajte svu dokumentaciju, procene i tlocrte do poslednjeg trenutka. Što ste spremniji na dan selidbe, to će lakše biti kada selite starinski nameštaj.

OZNAKE: selidba antiknog nameštaja, selidba antiknog nameštaja, selidba antikviteta

Pročitajte još